Redactioneel

Inspiratie op de OGO-conferentie

Samen inspiratie opdoen, daar is de OGOconferentie natuurlijk voor bedoeld. Goede ideeën voor je eigen praktijk opdoen is daarbij van belang. Dit zijn de ervaringen van team en directie van obs De Piramide in Ridderkerk. 

De Piramide werkt vanuit het OGO-concept. Je voelt een teamflow in de organisatie waarbij iedereen zich inzet waar hij goed in is. Er wordt op een effectieve manier gebruik gemaakt van de verschillen in ervaring, kennis, kunde en ambitie. Daar wilden de directie Anja en Ylonka op aanhaken door met het hele team de OGOconferentie te bezoeken. Dit werkt goed voor de teambuilding, maar ieder kan naar eigen interesse workshops en stands bezoeken. Er is op de OGO-conferentie altijd veel aandacht voor een breed aanbod. En het team was laaiend enthousiast bij de voorgaande editie. Verder is het ook vooral een inspirerende dag met veel nieuwe ideeën voor de praktijk. Iedereen gaat nog enthousiaster de nieuwe thema’s voorbereiden. We kijken met veel plezier terug op deze leerzame en gezellige dag! Voldaan reden wij met een goodiebag en een hoofd vol met nieuwe ideeën terug vanuit Ede naar Ridderkerk.

 

Dit jaar was het thema van de conferentie: ‘De wereld leren lezen. Lezen is (g)een vak apart’. De dag begon met twee prachtige presentaties uit eigen praktijk van Marco Moerbeek (zie zijn verhaal in deze Zone) en Patrick Postma. Daarnaast was er een breed aanbod aan workshops. Tussen de middag was er een intermezzo waarbij Bea Pompert in gesprek ging met professor-emeritus Bert van Oers over zijn eigen leeservaringen. De dag werd vrolijk afgesloten door auteurs Janneke Schotveld en Annet Schaap.

 

Ook Zone was vertegenwoordigd op de conferentie. Als je lid wordt van de OGO-vereniging word je automatisch ook lid van Zone en ontvang je het tijdschrift 4 keer per jaar in de bus. Hoe word je lid? Kijk dan snel op de site van de OGO-vereniging: www.ogo-vereniging.nl

Deel dit artikel