Welkom

Welkom op de website van het tijdschrift Zone.

Bekijk hier alle interviews

Word abonnee

Bekijk hier de opties

Redactie

Neem contact op met de redactie
Artikelen in de categorie: Van binnen naar buiten ×
Van binnen naar buiten

Onderwijs vinden rond je eigen school

In de directe leefomgeving van de school valt een heleboel te onderzoeken en te beleven. In dit artikel vertellen leerkrachten Tonny, Joyce en Daisy hoe ze er regelmatig op uit gaan met hun groep en deze uitstapjes verbinden aan hun onderwijs.

Van binnen naar buiten

Kinderopvang ‘t Schoapie: De ‘weide’ wereld op een erf.

Boer Martin trekt zijn laarzen en zijn overall aan “Wie gaat me helpen bij het scheren van de schapen?” In de hoek van de tuin staat een aantal schapen met een dikke wollen vacht achter een houten hek. “Hoe ga je dat doen Martin?”, vraagt één van de kinderen van de BSO die met hem meeloopt. “Dat zal ik je laten zien...

Van binnen naar buiten

Een nachtje op de camping

Binnen Ontwikkelingsgericht Onderwijs speelt betekenisverlening een grote rol. Om echt betekenis te kunnen verlenen aan het thema ‘Kamperen op school’ gaat groep 3 van de Julianaschool in Schagen een nachtje kamperen op een echte camping.

 

Van binnen naar buiten

The Green Panthers

Ons Beter leven Centrum

Het thema van de Kinderboekenweek was dit jaar ‘Gi-ga-groen’. In het kader van dit thema besloot leerkracht Manouk Karssies van CBS De Regenboog in Ridderkerk om samen met haar leerlingen van groep 7/8 een Beter Leven Centrum op te zetten.