Werk in uitvoering

De boekendoos

Ramon Bakker en Teun van Paridon

Ramon en Teun zijn allebei leerlingen uit groep 7 van de Julianaschool in Schagen

Op de Julianaschool in Schagen is tijdens de coronaperiode dat er thuis gewerkt is, in groep 7 een opdracht gegeven om thuis een boek te kiezen en te lezen en hiervan een boekendoos te maken. Deze doos mocht worden versierd en gevuld met allerlei voorwerpen of afbeeldingen die een belangrijke rol hebben in het verhaal. Elk voorwerp moest worden voorzien van een kaartje met op de voorkant een uitleg hoe dit voorwerp een rol speelt in het boek en op de achterkant een citaat uit het boek waarin het voorwerp voorkomt.

 

Tijdens de presentatie (online of als ze weer samenkomen in de klas) presenteren de leerlingen een korte samenvatting van het gekozen boek en hun eigen mening erover, en ze vertellen waarom de voorwerpen gekozen zijn. Ook wordt er een stukje uit het boek voorgelezen en na afloop is er ruimte voor vragen en Tips en Tops! Kortom een mooie manier om met lezen en verbeelden bezig te zijn.

 

Hieronder komen twee ervaringen van Teun en Ramon met hun boekendozen aan bod. Je kunt er natuurlijk ook zelf nog nieuwe opdrachten bij bedenken! Veel (lees)plezier gewenst!

Dit artikel is exclusief voor abonnees

Dit is een premium artikel, om dit hele artikel te lezen dient u ingelogd te zijn.
Heeft u nog geen abonnement bekijk onze abonnementen via onderstaande knop